A hírlevél nem halott, sőt - milyen e-mailt érdemes küldeni még?

Ne hirdess: e-mailezz! (via TNW)

Rengeteg cikket össze lehetne erről szedni, de ma este ez akadt az utamba: a szerző (számomra teljesen ismeretlen, szóval ez valszeg vendégposzt) arról érketezik a The Next Weben, milyen típusú emaileket célszerű küldeni és melyik miért működik.

2015 egyik fő témája várhatóan az lesz, ahogy 2014-ben is már az volt, hogy a legmegbízhatóbb marketing a saját adatbázisra épített e-mail marketing. Mert a saját adatbázist senki nem veheti el tőlünk (sem egy Google algoritmusváltás, sem a Facebook hasonló húzásai), és - ez egy érdekes gondolat innen a TNW-s cikkből -, az emberek igenis olvasnak e-mailt, akkor is, ha tele van a postafiókjuk szeméttel meg ósdi hírlevelekkel, mert ott a FOMO, vagyis a para, hogy lemaradnak valamiről. 

Ami a számokat illeti, arról itt nincs szó, de azt lehet tudni, hogy az e-mail kampányoknál olyan 20% körüli megnyitás és 3-5%-os átkattintás számít jónak - vagyis ilyen arányokból lehet kiindulni, iparáganként eltérő, hogy ezek az arányok jobbak-e vagy esetleg rosszabbak.

Vannak persze kihívások a dolgoban, idehaza például úgy tudom, a Citromail a hírlevélküldők réme, mert ha ott feketelistára kerül az ember, arról nem lehet többé lekerülni, és az sem mindegy, milyen szoftvert/infrastruktúrát választ az ember a tömeges mailezéshez, már csak a költségek miatt sem. De ezekbe ne menjünk bele, az elméletnél maradva, érdemes elolvasni ezt a kis szösszenetet a követendő stratégiákról.